Wat moet je weten bij het kopen van een refurbished laptop?

Wat moet je weten bij het kopen van een refurbished laptop?

Stel, je moet op korte termijn een nieuwe laptop hebben, want dat oude kreng waar je nu op werkt of gamet levert je steeds meer frustratie op. Aan de andere kant groeit het geld je niet op de rug of verdien je gewoonweg niet genoeg geld met je (bij)baan om een nieuwe laptop aan te schaffen. Wat te doen? Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om je portemonnee een beetje te ontlasten door een refurbished laptop aan te schaffen. In dit artikel leggen we uit wat een refurbished laptop eigenlijk is en geven we je een aantal tips waarop te letten bij de aanschaf van een dergelijk apparaat.

Wat is ‘refurbished’ eigenlijk?

De term ‘refurbished’ klinkt alsof het oude laptops betreft die weer opnieuw in elkaar zijn gezet. Het zit echter niet helemaal zo. In de regel genomen zijn refurbished laptops apparaten die er al een kort consumenten leven erop hebben zitten. Het kan hier gaan om laptops met een defect die binnen de garantie door de klant zijn teruggestuurd of aankopen waar de klant niet tevreden mee was. In het eerste geval zal het defect van de laptop gerepareerd worden, het zogenaamde ‘refurbishen’. In het tweede geval wordt een laptop, die eigenlijk dus nog zo goed als nieuw is, weer verkoopklaar gemaakt.

Als het goed is koop je dus een laptop die zo goed als nieuw is voor veel minder geld. Wel raden we je aan om te controleren of de verkoper van de refurbished laptop dezelfde definitie aanhoudt, want er zijn verkopers die die definitie ruimer nemen en tweedehands apparaten verkopen zonder onderdelen daarvan te vervangen, dus let goed op!

Garantie

Aangezien een refurbished laptop al een keer gebruikt is, moet je dus niet ervan opkijken als het apparaat gebruikssporen bevat. Ook kan het voorkomen dat de originele verpakking of de daarbij behorende boekjes niet meer aanwezig is. We raden dus aan om van tevoren vooral even te gaan kijken naar wat je koopt. Zitten er geen krassen op het scherm en is het toetsenbord niet vies? Dit zijn ook dingen waar je op zal moeten letten.

Het kan dus geen kwaad om een garantieregeling bij je aankoop aan te schaffen en ervoor te zorgen dat tussen jou als koper en de verkoper duidelijk is aan welke verwachtingen wordt voldaan. Neem hier de tijd voor, want ook al koop je een refurbished laptop, het kost je waarschijnlijk een hoop geld. Het laatste waar je op zit te wachten is een conflict met de verkoper over de garantievoorwaarden waarbij jij als consument zit te wachten op teruggave van je geld. Het kan dus geen kwaad om naast de garantievoorwaarden ook de reputatie van de verkoper na te trekken.

Het laatste waar je op zit te wachten is een conflict met de verkoper over de garantievoorwaarden waarbij jij als consument zit te wachten op teruggave van je geld.

Refurbished laptops vergelijken op Laptopplein.nl

Wat zijn je wensen?

Net als bij het aanschaffen van een nieuwe laptop, moet je ook bij de aanschaf van een refurbished laptop bedenken wat je nu precies wil. Ga je het apparaat gebruiken om artikelen op te schrijven of te studeren of heb je toch een krachtigere machine nodig om op te gamen? Welk platform (Mac, Windows of Chrome) heeft jouw voorkeur, hoe groot moet de laptop zijn en wat is eigenlijk je budget? Allemaal vragen die je van tevoren dient te beantwoorden, want met de antwoorden op die vragen kan je een enorme hoeveelheid potentiële aankopen wegfilteren.

Uiteindelijk wil je natuurlijk uitkomen bij de refurbished laptop die het beste aansluit op jouw wensen, dus dit moet het startpunt van je zoektocht zijn. Maak dus voor jezelf een lijstje met de eigenschappen waar de laptop aan moet voldoen en maak duidelijk welke van deze eigenschappen het belangrijkst zijn voor jou.

Ready for action?!

Je weet nu wat een refurbished laptop eigenlijk is en als het goed is heb je inmiddels je lijstje klaar liggen met daarop jou wensen waar de refurbished laptop aan moet voldoen. Het is nu tijd om de stoute schoenen aan te trekken en tot actie te overgaan.

Op zoek naar een nieuwe MacBook? Bekijk dan eens deze razendsnelle zilveren refurbished Macbook 12 Inch Retina 265GB. Wil jij voordelig een van de beste gaming laptops van dit moment in huis halen? Bekijk dan eens deze refurbished ASUS gaming laptop. De mensen die op zoek zijn naar een goed preseterende budget laptop raden wij deze refurbished laptop van DELL aan. Alle aangesloten leveranciers zijn betrouwbare partijen, die ook garantie geven op hun aangeleverde product.

Mocht je er nou niet helemaal uitkomen, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen en dan doen wij ons uiterste best om jouw vragen te beantwoorden en te zorgen dat jij de juiste keuze maakt. Succes!